Mardin`de, Yeni Doğan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi”

Erken Doğan Çocukları Yaşatma Derneği`nce Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yaptırılan Yeni Doğan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinin açılışı yapıldı.

Sağlık 25.04.2014 09:25:31 0
Mardin`de,  Yeni Doğan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi”

Erken Doğan Çocukları Yaşatma Derneğinin katkıları ile yeni yapılan 12 ünite ile ünite sayısı 17`ye çıkan Yeni Doğan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinin açılışında konuşan Mardin Valisi Ahmet Cengiz, bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram olduğunu böyle bir günde böyle bir ünitenin açılmasının anlamlı olduğunu söyledi.

Mardin`de 0-24 yaş nüfus oranı yüzde 60 olduğunu burada yapılan hizmetin çok önemli olduğunu kaydeden Vali Cengiz şunları söyledi:

"Yaşatmak en kutsal hizmetlerden en kutsal görevlerden biri. Bu yaşatma azmi bebekler için ise çok daha büyük bir önem kazanıyor. Dünyaya gelerek ailesine çok büyük bir mutluluk yaşatan bir bebeği yaşamamsı vefat etmesi bir travmaydı. Bu anlamda erken doğam bebeklerin yaşatılması çok önemli. Mardin`de 0-24 yaş nüfus oranı yüzde 60. Bu anlamda da bu hizmetin ilimizde bağışlanması büyük isabet olmuş. Yerinde bir saptama olmuş. İlgili herkese çok teşekkür ediyorum."

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Saffet Yavuz ise her geçen yıl hizmet kalitelerini arıttıklarını kaydetti.

Hastanede ayda en az 500 doğum gerçekleştirdiklerini ifade eden Yavuz şunları söyledi:

"107 yatak kapasitesine sahip, yeni doğan yoğun bakım ve çocuk yoğun bakım ünitelerine sahibiz. Sadece Mardin ve ilçelerine geniş bir coğrafyaya hizmet etmekteyiz. Hastanemizin mevcut kuvöz kapasitesi arttı. Doğacak bebeklerimiz daha sağlıklı bir ortamda dünyaya gelecek"

Erken Doğan Çocukları Yaşatma Derneği Başkan Canan Göztepe ise Çok güzel bir etkinliğe imza attıklarını bundan çok mutlu olduklarını kaydetti.

Vali Cengiz, yönetim kurulu adına Dernek Başkan Göztepe`ye plaket verdi.

Konuşmaların ardından Vali Cengiz, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Cihan Nişancı ve Dernek yöneticileri yoğun bakım ünitesinin açılışını gerçekleştirdi.